QR-codes

En af de mange muligheder for at anvende smartphones i undervisningen er brugen af “koder” som kan scannes af mobilen, og hvor læreren selv kan bestemme indholdet af den “kode”.  Klik her for at se hvordan. Der er mange forskellige udbyder af koder, som kan scannes, f.eks. Scanlife og I-nigma.

Man kan f.eks. give eleverne en liste med arbejdsspørgsmål, som de skal finde svarene til. Så laver man en kode per svar, og hænger dem rundt på skolen/gangen/etagen/i gården. Eleverne går derefter på “skattejagt”, finder svarene og matcher dem til spørgsmålene.

I-nigma er den største udbyder. Se eksemplet på en kode (eksemplet er svaret på et af de spørgsmål eleverne har med sig rundt på deres “skattejagt”):

Man kan også optage sin egen stemme til en QR-code, eller lade tjenesten læse koden op for en (mange sprog tilgængelige). Dette kan gøres på qrvoice.net. Se et eksempel her:

qr-code to message playback, save/scan this image or copy link above

Step-by step:

1) Koderne laves på: http://www.i-nigma.com/CreateBarcodes.html, hvor man bestemmer om de skal linke til en hjemmeside, eller skriver teksten (indholdet) på koden.
2) Koden gemmes i harddisken, så man kan printe dem ud senere og hænge dem op.
3) Eleverne skal installere applikationen, så de kan scanne koderne. Til Smartphones hedder den “I-nigma 4”.
4) Eleverne går rundt med deres smartphones, scanner koderne og samler svarene.

Her er der et eksempel på en kode fra Scanlife:

Verbos regulares

Scanlife kode til regelmæssige verber

  1. Skriv en kommentar

Skriv en kommentar